De Hond

Honden Breda

Honden zijn een lid van het gezin, zoals je zou denken. Honden houden van spelen en kauwen en ze willen ook graag het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn en dat er iemand is die hen beschermt tegen alles wat hen kwaad wil doen.

Heb je ooit de hond in de hoek gezien die meegetrokken wordt door de staart van een andere hond? Het is degene die steeds naar je toe komt. Meestal is het de kleine terriër of een soort speelgoedhondje dat door een andere hond wordt meegetrokken.

Nou, kom op! Dat kan de reden niet zijn. Waarom zou een hond het leuk vinden om achterna gezeten te worden door andere honden? Vindt hij het wel leuk om door al die honden tegelijk achterna gezeten te worden?

Honden hebben veel gevoeligere neuzen dan mensen en zij zijn niet zo bedreven in het horen van de toonhoogte van de menselijke stem. Ze kunnen maar zo veel ruiken. Dus, doet het pijn als andere honden die grote natte neus ruiken? Zeker weten van niet! En uw hond ook niet, wat dat betreft.

Natuurlijk niet. Als je groot genoeg was en je kon je hoofd uit het raam steken en de honden langs je laten, wat zou je dan doen? Zou je het gevaarlijk of bedreigend vinden?

Dit is een veel betere reden waarom ze achter elkaar aan zitten. Ze bewaken en beschermen een huis dat ze als het hunne beschouwen.

Ik weet het echter niet van allemaal. Een vriend van mij laat zijn hond in zijn voortuin rondscharrelen en als hij zijn hek terugtrekt, komen de honden ook naar buiten stormen, omdat ze willen weten wat er aan de hand is.

Nou, eigenlijk is het wel leuk voor hondeneigenaren om dit te zien gebeuren. Uiteindelijk krijgt de eigenaar er genoeg van en besluit zijn hond vrij te laten. De honden vallen samen aan en hakken het hek aan stukken.

Beide honden zijn gevaarlijk. Beiden hebben training nodig. Beiden hebben veel beweging nodig. Beiden moeten aangelijnd worden. Oh, en ze hebben allebei speelgoed nodig. En ze hebben allebei een eigenaar nodig die denkt dat ze stoer en onverzettelijk zijn. Als je weet dat je die verleiding nooit zal kunnen weerstaan ….

De duinen hebben het aangeharkt, de hele kustlijn is bedekt met zand en de oceaan is diep en je hebt een ontsnapte misdadiger met ernstige verwondingen en mogelijk snijwonden. De enige manier om te voorkomen dat een hond een hond opjaagt is ofwel uw hond te laten trainen of, als u zich geen training kunt veroorloven, een ander ras te nemen dat niet zo gemakkelijk is afgeleid.

De duinen zijn ingestort. Er is niets om je zorgen over te maken, toch? Je hoeft niet wispelturig of opmerkzaam te zijn om een aanvallende hond het hoofd te bieden.

Het probleem is dat de hond niet weet dat hij zich zo gedroeg. Hij weet niet dat hij het probleem is.

Als u wilt dat hij zich gedraagt, moet u de hond aan de situatie laten wennen. Als je dat niet doet, zal de hond aandringen om het op zijn manier te doen, en jij zal geïrriteerd raken. En het zal alleen de hond zijn.

Laat de eigenaar in het begin de baas spelen over de hond. Dit klinkt misschien hard, maar tenzij je bereid bent om een hond van 100 pond rustig te houden als hij aangelijnd of vastgebonden is, is dat nogal hard.

Het is niet zo dat honden de regels van de mens lezen. Ze reageren op hun omgeving. Maar wat de eigenaar betreft, is dat min of meer hoe de hond zich moet gedragen.

Als de eigenaar de hond op de bank of het bed laat, en de hond wil blijven doen wat hij aan het doen is, dan moet de eigenaar voet bij stuk houden. Hij zal het waarschijnlijk niet leuk vinden, maar hij moet er mee omgaan.

Als u de waterbak van de hond op de grond zet en hem dorstig laat worden, heeft de hond een keer zijn zin gekregen. Als u de hond echter weer op de grond zou dwingen, zou de hond waarschijnlijk met u gaan vechten – en hij zou dat wel eens effectiever kunnen doen dan u denkt.

De sleutel is het stellen van de grenzen en de hond duidelijk te laten weten wat wel en niet aanvaardbaar is.

Een hond in huis nemen is net zoiets als een baby in huis nemen. De hond zal veel aandacht vragen, en die aandacht kan een van je gelukkigste momenten zijn.

Als u eenmaal een routine met uw hond hebt opgebouwd, weet de hond wat er van hem wordt verwacht. Er zijn momenten waarop dit vanzelf gaat, zoals wanneer uw hond jankt om naar buiten te kunnen om zijn behoefte te doen.

Andere keren, moet je ingrijpen. Wanneer je de hond gaat uitlaten, moet je een basis leggen van wat de zaak is. Gaat hij in huis, buiten of allebei? Waar past de hond in de “roedel” en wat mag hij doen?

Je moet naar de plaat stappen en het echt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.